Yd naar mi omrekenen

Yard (yd) naar mile (mi) omrekenen

Yd naar mi calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Yard (yd) en mile (mi) zijn beide lengtematen die worden gebruikt in het Brits-Amerikaanse meetsysteem. Hoewel deze eenheden vergelijkbaar zijn, zijn ze niet hetzelfde en worden ze gebruikt voor verschillende toepassingen. In dit artikel zullen we bespreken hoe we yard (yd) kunnen omzetten naar mile (mi), met behulp van een eenvoudige formule en een rekenvoorbeeld.

Yard (yd) en Mile (mi) – Uitleg

Een yard is een lengtemaat die wordt gebruikt in het Brits-Amerikaanse meetsysteem en wordt gedefinieerd als exact 0,9144 meter. Yard wordt vaak gebruikt om afstanden te meten in sporten zoals voetbal, rugby en atletiek.

Aan de andere kant is de mile (mi) ook een lengtemaat die wordt gebruikt in het Brits-Amerikaanse meetsysteem, maar het is groter dan een yard en wordt gedefinieerd als 1,609 kilometer. Mile wordt vaak gebruikt om afstanden te meten op de weg, zoals afstanden tussen steden of afstanden in marathonwedstrijden.

Formule

Om yard (yd) om te zetten naar mile (mi), kunnen we de volgende formule gebruiken:

Aantal mile = aantal yard / 1.760

Dit komt omdat er 1.760 yards in een mile zitten. Door de afstand in yards te delen door 1.760, krijgen we de afstand in miles.

Rekenvoorbeeld

Laten we als voorbeeld zeggen dat we de afstand van een atletiekbaan in yard hebben gemeten en we willen weten wat de afstand is in miles. Stel dat de afstand die we hebben gemeten 220 yards is.

We kunnen de formule gebruiken om de afstand in miles te berekenen:

mile = yard / 1.760

mile = 220 / 1.760

mile = 0,125

Daarom is de afstand van de atletiekbaan in miles gelijk aan 0,125 mijl.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *