Yd naar in omrekenen

Yard (yd) naar inch (in) omrekenen

Yd naar in calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Wanneer we het hebben over lengtematen, zijn er verschillende systemen en eenheden om afstanden te meten. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wordt de yard (yd) gebruikt als eenheidsmaat voor lengte. Echter, in sommige situaties is het handig om deze lengte-eenheid om te zetten naar een andere eenheid, zoals de inch (in). In dit artikel zullen we uitleggen hoe u deze conversie kunt maken.

De yard is een eenheid voor het meten van lengte die voornamelijk in gebruik is in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Een yard is gelijk aan 3 voet of 36 inch.

De inch is ook een eenheid voor het meten van lengte die overal ter wereld wordt gebruikt. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wordt de inch veel gebruikt om de hoogte en breedte van objecten te meten, zoals televisies en computermonitoren. Een inch is gelijk aan 1/12 van een voet en 1/36 van een yard.

Om een lengte in yards om te zetten naar inches, moet u de lengte vermenigvuldigen met 36 (aangezien een yard gelijk is aan 36 inch). Het resultaat zal de lengte in inches zijn.

Formule

De formule die we hanteren om yards naar inches om te zetten is als volgt:

Aantal inches = aantal yards x 36

Rekenvoorbeeld

Laten we als voorbeeld stellen dat we een lengte van 5 yards willen omzetten naar inches. We gebruiken de bovenstaande formule om het antwoord te vinden:

Inches = Yards x 36

Inches = 5 x 36

Inches = 180

Dus 5 yards is gelijk aan 180 inch.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *