Yd naar ft omrekenen

Yard (yd) naar feet (ft) omrekenen

Yd naar ft calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Lengtemetingen zijn essentieel voor ons dagelijks leven. We meten afstanden en lengtes voor verschillende doeleinden, en verschillende meeteenheden worden vaak gebruikt voor dezelfde afstand of lengte, zoals yard (yd) en feet (ft). In dit artikel zullen we dieper ingaan op het omzetten van yard naar feet en de formule en een rekenvoorbeeld bespreken.

Wat zijn yards en feet?

Een yard (yd) is een Engelse lengtemaat die voornamelijk wordt gebruikt in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk om middellange afstanden te meten. Het is gelijk aan drie feet of 36 inches, wat neerkomt op ongeveer 91,44 cm. Aan de andere kant is een foot (ft) een lengte-eenheid die vaak wordt gebruikt in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Het wordt ook wel voet genoemd en is ongeveer gelijk aan 30,48 cm.

Formule

Om yard (yd) om te zetten naar feet (ft), moeten we weten dat één yard gelijk is aan drie feet. Dus de formule om yd naar ft om te zetten is:

aantal feet = aantal yards x 3

Laten we bijvoorbeeld eens kijken hoe we 10 yd omzetten naar ft. We gebruiken de bovenstaande formule en krijgen:

10 yd x 3 = 30 ft

Dus 10 yd is gelijk aan 30 ft.

Rekenvoorbeeld

Laten we nog een voorbeeld bekijken waarbij we 15 yd willen omzetten naar ft. Om dit te doen, gebruiken we de bovenstaande formule:

aantal feet = aantal yards x 3

15 yd x 3 = 45 ft

Dus 15 yd is gelijk aan 45 ft.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *