Fps naar m/s omrekenen

Voet per seconde (fps) naar meter per seconde (m/s) omrekenen

Fps naar m/s calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

In de fysica en techniek worden vaak verschillende eenheden gebruikt om snelheid uit te drukken, zoals voet per seconde (fps) en meter per seconde (m/s). Het is belangrijk om deze eenheden te kunnen omzetten om de juiste metingen te kunnen maken en te begrijpen. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je voet per seconde omzet naar meter per seconde.

Uitleg

Voet per seconde (fps) is een Engelse eenheid voor snelheid, waarbij wordt gemeten hoeveel voet er in één seconde wordt afgelegd. Meter per seconde (m/s) is de standaardeenheid voor snelheid in het metrische stelsel, waarbij wordt gemeten hoeveel meter er in één seconde wordt afgelegd. Om fps om te zetten naar m/s, moeten we de eenheden omrekenen naar het metrische stelsel.

Formule

De formule om voet per seconde om te zetten naar meter per seconde is als volgt:

1 fps = 0,3048 m/s

Meter per seconde = voet per seconde x 0,3048

Dit betekent dat als we de snelheid in fps hebben gegeven, we deze met 0,3048 moeten vermenigvuldigen om de snelheid in m/s te krijgen. Andersom geldt dat als we de snelheid in m/s hebben gegeven, we deze met 3,281 moeten vermenigvuldigen om de snelheid in fps te krijgen.

Rekenvoorbeeld

Stel dat we een snelheid hebben van 60 fps. Om deze snelheid om te zetten naar m/s, vermenigvuldigen we deze met 0,3048:

60 fps x 0,3048 m/s per fps = 18,288 m/s

Dus een snelheid van 60 fps komt overeen met een snelheid van 18,288 m/s.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *