Fps naar kn omrekenen

Voet per seconde (fps) naar knopen (kn) omrekenen

Fps naar kn calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

In de luchtvaart en scheepvaart worden vaak verschillende eenheden gebruikt om snelheden aan te duiden. Zo wordt in de luchtvaart vaak de snelheid in knopen (kn) weergegeven, terwijl in de scheepvaart voet per seconde (fps) gebruikelijker is. Het omrekenen van deze eenheden kan soms lastig zijn, daarom leggen we hier uit hoe je voet per seconde (fps) omrekent naar knopen (kn).

Wat zijn voet per seconde (fps) en knopen (kn)?

Voet per seconde (fps) is een eenheid die wordt gebruikt om snelheden aan te duiden. Het geeft aan hoeveel voet er in één seconde wordt afgelegd. Deze eenheid wordt met name gebruikt in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Knopen (kn) daarentegen is een eenheid die wordt gebruikt om snelheden op zee en in de lucht aan te duiden. Een knoop is gelijk aan één zeemijl per uur (1 kn = 1,852 km/h). Deze eenheid wordt veel gebruikt in de internationale scheepvaart en luchtvaart.

Formule

Om voet per seconde (fps) om te rekenen naar knopen (kn), kun je de volgende formule gebruiken:

snelheid in knopen (kn) = snelheid in voet per seconde (fps) / 1,6878098571

Rekenvoorbeeld

Stel je voor dat een vliegtuig een snelheid heeft van 300 voet per seconde (fps). Om deze snelheid om te rekenen naar knopen (kn), hoef je alleen maar de bovenstaande formule toe te passen:

snelheid in knopen (kn) = 300 / 1,6878098571 = 177,155798103 kn

Dus de snelheid van het vliegtuig is gelijk aan 177,16 kn (afgerond op twee decimalen).

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *