Mm² naar cm² omrekenen

Vierkante millimeter (mm²) naar vierkante centimeter (cm²) omrekenen

Mm² naar cm² calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Eenheden van oppervlakte worden gebruikt om de grootte van een gebied te meten. Vierkante millimeter (mm²) en vierkante centimeter (cm²) zijn twee veelgebruikte metingen om het oppervlakte van een object of gebied te bepalen. In dit artikel gaan we in op de conversie van vierkante millimeters naar vierkante centimeters.

Vierkante millimeter (mm²) en vierkante centimeter (cm²) zijn beide eenheden van oppervlakte. Vierkante millimeter is een kleine eenheid van oppervlakte, terwijl vierkante centimeter iets groter is. Een vierkante millimeter is gelijk aan de oppervlakte van een vierkant met zijden van één millimeter. Een vierkante centimeter is gelijk aan de oppervlakte van een vierkant met zijden van één centimeter.

Om vierkante millimeters om te zetten naar vierkante centimeters, moeten we de waarde van vierkante millimeters delen door 100. Dit komt omdat er 100 vierkante millimeters in één vierkante centimeter passen. Het resultaat van deze deling is de waarde in vierkante centimeters.

Formule

Om vierkante millimeters om te zetten naar vierkante centimeters, gebruiken we de volgende formule:

Oppervlakte in cm² = Oppervlakte in mm² / 100

Rekenvoorbeeld

Laten we een voorbeeld bekijken om deze conversie te illustreren. Stel dat we de oppervlakte van een vierkant hebben gegeven als 2.500 mm². We kunnen deze waarde omzetten naar vierkante centimeters met behulp van de formule:

Oppervlakte in cm² = Oppervlakte in mm² / 100

Oppervlakte in cm² = 2.500 / 100

Oppervlakte in cm² = 25 cm²

Dus de oppervlakte van het vierkant is gelijk aan 25 vierkante centimeter.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *