Mm² naar ha omrekenen

Vierkante millimeter (mm²) naar hectare (ha) omrekenen

Mm² naar ha calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Vierkante millimeters (mm²) en hectare (ha) zijn beide meeteenheden die gebruikt worden om oppervlaktes te meten, maar ze zijn heel verschillend in grootte. Het omzetten van mm² naar ha kan soms verwarrend zijn, vooral als je niet bekend bent met de formule. In dit artikel zullen we uitleggen wat mm² en ha zijn, hoe ze worden gebruikt en hoe je ze kunt omrekenen.

Wat zijn vierkante millimeters (mm²)?

Vierkante millimeters (mm²) zijn de kleinste eenheid die wordt gebruikt om de oppervlakte van een object te meten. Het wordt vaak gebruikt voor het meten van kleine oppervlakten, zoals de grootte van een microchip of de dikte van papier. Een mm² is gelijk aan de oppervlakte van een vierkant met zijden van 1 millimeter lang.

Wat is hectare (ha)?

Hectare (ha) is een veel grotere eenheid die wordt gebruikt om de oppervlakte van grote stukken land te meten. Het wordt vaak gebruikt voor landbouw, bosbouw en stedenbouwkundige planning. Een hectare is gelijk aan 10.000 vierkante meter.

Formule

Om mm² om te zetten naar ha, moet je weten hoeveel mm² er in één hectare passen. Zoals eerder vermeld, is één hectare gelijk aan 10.000 vierkante meter. Om het aantal mm² in één hectare te vinden, vermenigvuldig je 10.000 m² met 1.000.000 mm² (het aantal mm² in één m²). Dit komt neer op 10.000.000.000 mm².

De formule om mm² om te zetten naar ha is dus:

Oppervlakte in hectare (ha) = Oppervlakte in vierkante millimeters (mm²) / 10.000.000.000

Rekenvoorbeeld

Stel dat je de oppervlakte van een stuk land wilt omrekenen van mm² naar ha en dat de oppervlakte 5.000.000.000 mm² is. Om dit om te zetten naar hectare, gebruik je de formule:

Oppervlakte in hectare (ha) = 5.000.000.000 / 10.000.000.000

Oppervlakte in hectare (ha) = 0,5 ha

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *