Km² naar ha omrekenen

Vierkante kilometer (km²) naar hectare omrekenen

Km² naar ha calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Het meten van landoppervlakte is een belangrijk onderdeel van veel verschillende vakgebieden, zoals landbouw, ecologie, geologie en stedenbouwkunde. Er zijn verschillende meeteenheden die gebruikt worden om landoppervlakken te meten, waaronder hectare en vierkante kilometer. In dit artikel zal worden uitgelegd hoe je vierkante kilometer kunt omzetten naar hectare.

Wat zijn vierkante kilometer en hectare?

Een vierkante kilometer is een metrische eenheid van oppervlakte die gelijk is aan 1.000.000 vierkante meter. Het wordt vaak gebruikt om de oppervlakte van steden, landen en continenten te meten. Een hectare is ook een metrische eenheid van oppervlakte, maar is gelijk aan 10.000 vierkante meter. Het wordt vaak gebruikt om de oppervlakte van landbouwgrond, bossen en parken te meten.

Conversie van vierkante kilometer naar hectare

Om vierkante kilometer naar hectare om te zetten, moeten we weten hoeveel hectare er in een vierkante kilometer passen. Aangezien een hectare gelijk is aan 10.000 vierkante meter, past er precies 100 hectare in een vierkante kilometer.

Formule

De formule om vierkante kilometer naar hectare om te zetten, is als volgt:

Aantal hectare = Aantal vierkante kilometers x 100

Rekenvoorbeeld

Stel dat we de oppervlakte van een land willen meten en dat deze 3,5 vierkante kilometer groot is. Om de oppervlakte van het land in hectare te berekenen, kunnen we de formule gebruiken:

Aantal hectare = 3,5 x 100 = 350 ha

Dus de oppervlakte van het land is 350 hectare.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *