Dm² naar m² omrekenen

Vierkante decimeter (dm²) naar vierkante meter (m²) omrekenen

Dm² naar m² calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Oppervlaktes worden in verschillende eenheden gemeten, zoals vierkante meter, vierkante decimeter, hectare, enz. Vierkante meter is de meest gebruikte eenheid voor oppervlaktemetingen, maar soms wordt ook de kleinere eenheid vierkante decimeter gebruikt. Het is echter vaak nodig om deze eenheden om te rekenen, vooral bij wetenschappelijke en technische berekeningen. Het omrekenen van vierkante decimeter naar vierkante meter is relatief eenvoudig en kan met behulp van een simpele formule worden gedaan.

Uitleg

Een vierkante decimeter is gelijk aan een vierkant met zijden van 1 decimeter, oftewel 0,1 meter. Een vierkante meter is daarentegen gelijk aan een vierkant met zijden van 1 meter. Dit betekent dat een vierkante meter gelijk is aan 100 vierkante decimeter, omdat er precies 100 vierkante decimeter passen in een vierkante meter.

Formule

De formule voor het omrekenen van vierkante decimeter naar vierkante meter is dus eenvoudig: de oppervlakte in vierkante decimeters wordt gedeeld door 100 om de oppervlakte in vierkante meters te krijgen. Dit kan worden uitgedrukt als:

Oppervlakte in m² = Oppervlakte in dm² / 100

Rekenvoorbeeld

Laten we als voorbeeld een rechthoekige tuin nemen met een oppervlakte van 25 dm². Om de oppervlakte in m² te berekenen, gebruiken we de formule:

Oppervlakte in m² = 25 / 100 = 0,25 m²

Dus de oppervlakte van de tuin is 0,25 m².

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *