Cm² naar mm² omrekenen

Vierkante centimeter (cm²) naar vierkante millimeter (mm²) omrekenen

Cm² naar mm² calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Oppervlakte-eenheden worden gebruikt om de grootte van een gebied te meten. Vierkante centimeter (cm²) en vierkante millimeter (mm²) zijn beide veelgebruikte eenheden om het oppervlakte van een object of gebied te bepalen. In dit artikel zullen we de conversie van vierkante centimeters naar vierkante millimeters behandelen.

Vierkante millimeter (mm²) en vierkante centimeter (cm²) zijn beide eenheden van oppervlakte. Vierkante centimeter is een iets grotere eenheid van oppervlakte dan vierkante millimeter. Een vierkante millimeter is de oppervlakte van een vierkant met zijden van één millimeter. Een vierkante centimeter is de oppervlakte van een vierkant met zijden van één centimeter.

Om vierkante centimeters om te zetten naar vierkante millimeters, moeten we de waarde van vierkante centimeters vermenigvuldigen met 100. Dit komt omdat er 100 vierkante millimeters in één vierkante centimeter passen. Het resultaat van deze vermenigvuldiging is de waarde in vierkante millimeters.

Formule

Om vierkante centimeters om te zetten naar vierkante millimeters, gebruiken we de volgende formule:

Oppervlakte in mm² = Oppervlakte in cm² x 100

Rekenvoorbeeld

Laten we een voorbeeld bekijken om deze conversie te illustreren. Stel dat we de oppervlakte van een vierkant hebben gegeven als 36 cm². We kunnen deze waarde omzetten naar vierkante millimeters met behulp van de formule:

Oppervlakte in mm² = Oppervlakte in cm² x 100

Oppervlakte in mm² = 36 x 100

Oppervlakte in mm² = 3.600

Dus de oppervlakte van het vierkant is gelijk aan 3.600 vierkante millimeter.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *