Reiskostenvergoeding berekenen

Reiskostenvergoeding berekenen

© rekenapp.nl

Een reiskostenvergoeding is een vergoeding die door werkgevers wordt verstrekt aan werknemers om de kosten van woon-werkverkeer te compenseren. Deze vergoeding is gebaseerd op factoren zoals de vergoeding per kilometer, de afstand tussen woon- en werkplaats, en het aantal werkdagen per week. Met behulp van deze calculator kunt u eenvoudig uw maandelijkse reiskostenvergoeding berekenen.

Uitleg

De reiskostenvergoeding wordt berekend door het vermenigvuldigen van de vergoeding per kilometer met de enkele reisafstand tussen uw woon- en werkplaats, vermenigvuldigd met 2 (om zowel de heen- als terugreis te dekken), en dit bedrag wordt vermenigvuldigd met het aantal werkdagen per maand.

Formule

De formule voor het berekenen van de reiskostenvergoeding per maand is als volgt:

Reiskostenvergoeding per maand = (vergoeding per kilometer * woon-werk afstand * 2) * werkdagen per maand

Rekenvoorbeeld

Stel dat de vergoeding per kilometer €0,19 bedraagt, de woon-werk afstand 20 kilometer (enkele reis) is, en u werkt 5 dagen per week. Laten we de maandelijkse reiskostenvergoeding berekenen met behulp van de calculator:

Vergoeding per kilometer: €0,19

Woon-werk afstand: 20 kilometer (enkele reis)

Werkdagen per week: 5

De werkdagen per maand worden berekend door het aantal werkdagen per week (5) te delen door 5 en vervolgens te vermenigvuldigen met 17.8328947 (het gemiddelde aantal werkdagen per maand).

Werkdagen per maand = (5 / 5) * 17,8328947 = 17,8328947

Nu kunnen we de reiskosten per dag berekenen door de vergoeding per kilometer te vermenigvuldigen met de woon-werk afstand (20 km enkele reis) en vervolgens te vermenigvuldigen met 2 (voor de heen- en terugreis):

Reiskosten per dag = €0,19 * 20 * 2 = €7,60

Ten slotte kunnen we de maandelijkse reiskostenvergoeding berekenen door de reiskosten per dag te vermenigvuldigen met het aantal werkdagen per maand:

Reiskostenvergoeding per maand = €7,60 * 17,8328947 = €135,53

Gebruik de calculator

Om uw eigen maandelijkse reiskostenvergoeding te berekenen, kunt u de volgende stappen volgen:

  • Voer de vergoeding per kilometer in het daarvoor bestemde invoerveld in.
  • Voer de enkele reisafstand tussen uw woon- en werkplaats in kilometer in.
  • Voer het aantal werkdagen per week in.
  • Klik op de “Berekenen” knop.

De calculator zal automatisch de maandelijkse reiskostenvergoeding berekenen en het resultaat weergeven.

Disclaimer: Deze reiskostenvergoeding calculator is bedoeld als een handig hulpmiddel om een schatting te maken van uw maandelijkse reiskostenvergoeding op basis van de ingevoerde gegevens. Het is belangrijk op te merken dat de berekende uitkomst een schatting is en mogelijk niet exact overeenkomt met de daadwerkelijke reiskostenvergoeding die u ontvangt.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *