°R naar °F omrekenen

Réaumur (°R) naar Fahrenheit (°F) omrekenen

°R naar °F calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Réaumur (°R) en Fahrenheit (°F) zijn twee verschillende temperatuurschalen die in verschillende delen van de wereld worden gebruikt. Réaumur is een temperatuurschaal die in het verleden veel werd gebruikt in Europa, terwijl Fahrenheit nog steeds veel wordt gebruikt in de Verenigde Staten en enkele andere landen. Het is belangrijk om te weten hoe deze schalen zich tot elkaar verhouden om temperatuurwaarden op de ene schaal naar de andere te kunnen converteren.

Formule en uitleg

Om Réaumur-temperatuurwaarden naar Fahrenheit-temperatuurwaarden te converteren, moeten we de volgende formule gebruiken:

Fahrenheit = (Réaumur × 2.25) + 32

In deze formule is Réaumur de temperatuur in graden Réaumur en Fahrenheit de temperatuur in graden Fahrenheit. De waarde 2.25 in de formule is de conversiefactor die wordt gebruikt om de waarden tussen de twee schalen te converteren. De waarde 32 is de nulpuntstemperatuur van Fahrenheit.

Rekenvoorbeeld

Laten we als voorbeeld de temperatuurwaarde van 20 graden Réaumur converteren naar graden Fahrenheit.

Fahrenheit = (20 × 2.25) + 32

Fahrenheit = 77

Dus 20 graden Réaumur komt overeen met 77 graden Fahrenheit.

Omzettingstabel Réaumur naar Fahrenheit

Hieronder vind je een tabel die Fahrenheit-temperaturen naar Réaumur converteert. Gebruik deze tabel om snel de overeenkomstige Réaumur-waarden te vinden bij gegeven Fahrenheit-temperaturen. Ontdek de relatie tussen deze twee temperatuurschalen door middel van deze handige omzettingstabel.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *