Lb naar kg omrekenen

Pound (lb) naar kilogram (kg) omrekenen

Lb naar kg calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Als je met gewichten werkt, kom je vaak verschillende eenheden tegen, waaronder pound en kilogram. Als je bijvoorbeeld een recept uit de Verenigde Staten gebruikt, staan de ingrediënten meestal vermeld in pound, terwijl recepten uit Europa de voorkeur geven aan kilogram. In dit artikel gaan we in op de conversie van pound naar kilogram.

Een pound is een eenheid voor massa die veel wordt gebruikt in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Een kilogram is daarentegen de standaardeenheid voor massa in het Internationaal Stelsel van Eenheden (SI). Een kilogram is gelijk aan ongeveer 2,2 pound.

Formule

Om een gewicht in pound om te zetten naar kilogram, moet je het aantal pound delen door 2,20462 (afgerond op vijf decimalen). Dit is de conversiefactor die wordt gebruikt om pound om te zetten naar kilogram. De formule voor deze conversie is als volgt:

Gewicht in kilogram = gewicht in pound / 2,20462

Rekenvoorbeeld

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van hoe je pound naar kilogram kunt converteren. Stel dat je een gewicht van 15 pound hebt en je wilt weten hoeveel kilogram dat is. Om dit te berekenen, gebruik je de conversiefactor:

15 pound / 2,20462 = 6,80389 kilogram

Dus het gewicht van 15 pound is gelijk aan 6,80389 kilogram.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *