Mph naar kn omrekenen

Mijl per uur (mph) naar knopen (kn) omrekenen

Mph naar kn calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Snelheidsmetingen zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven, of we nu autorijden, vliegen of zeilen. De meest voorkomende eenheden voor snelheidsmetingen zijn mijlen per uur (mph) en knopen (kn). Beide eenheden worden gebruikt om snelheden van voertuigen en vliegtuigen aan te geven, maar het is niet altijd duidelijk hoe ze elkaar verhouden. In dit artikel bespreken we hoe je mph kunt omrekenen naar kn, en geven we een praktisch rekenvoorbeeld.

Formule

Mijlen per uur (mph) is een maateenheid die de afstand aangeeft die wordt afgelegd in mijlen per uur. Een knoop (kn) is een eenheid van snelheid die wordt gebruikt in de luchtvaart en scheepvaart, en is gelijk aan één zeemijl per uur (ongeveer 1,15 mijl per uur). Om mph om te rekenen naar kn, moet je weten hoeveel mijlen er in een zeemijl zitten, en deze vervolgens vermenigvuldigen met het conversiefactor 0,868976. Dit leidt tot de formule:

Aantal knopen = aantal mijl per uur / 1,150779448

Rekenvoorbeeld

Stel dat je een vliegtuig hebt dat vliegt met een snelheid van 500 mph. Om te weten hoeveel kn dit is, gebruik je de bovenstaande formule en vul je de waarde in:

kn = 500 / 1,150779448

kn = 434,488

Dus de snelheid van het vliegtuig is 434,488 kn.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *