Mph naar km/u omrekenen

Mijl per uur (mph) naar kilometer per uur (km/u) omrekenen

Mph naar km/u calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Snelheid is een belangrijk concept in de natuurkunde en engineering. Het meet de snelheid waarmee een object zich verplaatst en wordt meestal uitgedrukt in kilometers per uur (km/u) of mijlen per uur (mph). Hoewel mph in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk de meest gebruikte eenheid is, wordt het in veel andere landen niet gebruikt. Het omrekenen van mph naar km/u kan daarom handig zijn voor internationale reizen en het vergelijken van snelheden in verschillende eenheden.

Uitleg

Mijl per uur (mph) is een maateenheid die wordt gebruikt om snelheid te meten. Het geeft aan hoeveel mijlen er in één uur worden afgelegd. Bijvoorbeeld, als een auto met een snelheid van 60 mph rijdt, betekent dit dat deze auto 60 mijlen in één uur aflegt.

Kilometer per uur (km/u) is een andere maateenheid die wordt gebruikt om snelheid te meten. Het geeft de afstand in kilometers aan die wordt afgelegd in één uur. Bijvoorbeeld, als een auto met een snelheid van 100 km/u rijdt, betekent dit dat deze auto 100 kilometer in één uur aflegt.

Formule

Het omzetten van mph naar km/u is eenvoudig met behulp van de volgende formule:

km/u = mph x 1,609344

Hierbij staat “km/u” voor kilometers per uur en “mph” voor mijlen per uur. De constante 1,609344 is de conversiefactor van mijl naar kilometer.

Rekenvoorbeeld

Laten we als voorbeeld eens kijken hoe we een snelheid van 50 mph kunnen omzetten naar km/u:

km/u = mph x 1,609344

km/u = 50 x 1,609344

km/u = 80,4672

Dus 50 mph komt overeen met 80,47 km/u.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *