M/s naar km/u omrekenen

Meter per seconde (m/s) naar kilometer per uur (km/u) omrekenen

M/s naar km/u calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

In de natuurkunde worden verschillende eenheden gebruikt om snelheid uit te drukken. Twee van de meest gebruikte eenheden zijn meter per seconde (m/s) en kilometer per uur (km/u). Hoewel deze twee eenheden verschillende meetwaarden hebben, is het mogelijk om de ene om te zetten naar de andere. In dit artikel zullen we uitleggen hoe u meter per seconde kunt omzetten naar kilometer per uur.

Meter per seconde

Meter per seconde is een SI-eenheid voor snelheid. Het wordt gebruikt om de snelheid van een object uit te drukken in meters per seconde. Het is gedefinieerd als de afstand die in één seconde wordt afgelegd. Bijvoorbeeld, als een object zich met een snelheid van 10 m/s beweegt, betekent dit dat het in één seconde 10 meter aflegt.

Kilometer per uur

Kilometer per uur is een veelgebruikte eenheid voor snelheid, met name in het wegverkeer. Het wordt gebruikt om de snelheid van voertuigen uit te drukken in kilometers per uur. Een kilometer per uur is gedefinieerd als de afstand die in één uur wordt afgelegd. Bijvoorbeeld, als een voertuig met een snelheid van 60 km/u rijdt, betekent dit dat het in één uur 60 kilometer aflegt.

Formule

Om meter per seconde om te zetten naar kilometer per uur, moet u de snelheid vermenigvuldigen met 3,6. Dit komt omdat er 3,6 duizend meter in één uur zijn.

De formule om meter per seconde om te zetten naar kilometer per uur is als volgt:

Kilometer per uur = meter per seconde x 3,6

Rekenvoorbeeld

Stel dat een object zich met een snelheid van 20 meter per seconde beweegt. Om deze snelheid om te zetten naar kilometer per uur, moeten we de snelheid vermenigvuldigen met 3,6:

Kilometer per uur = 20 x 3,6

Kilometer per uur = 72

Dit betekent dat de snelheid van het object gelijk is aan 72 kilometer per uur.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *