M naar ft omrekenen

Meter (m) naar feet (ft) omrekenen

M naar ft calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Een veelvoorkomende vraag bij het omrekenen van eenheden is hoe je meter (m) naar feet (ft) kunt converteren. In dit artikel zullen we deze conversie stap voor stap uitleggen, inclusief de formule en een rekenvoorbeeld.

Wat is meter en foot?

De meter is de standaard eenheid van lengte in het metrieke stelsel en wordt gebruikt om afstanden te meten. Eén meter is gedefinieerd als de afstand die het licht in vacuüm aflegt gedurende een tijdsinterval van 1/299792458 seconde.

De foot, ook wel de Engelse voet genoemd, is een traditionele eenheid van lengte die voornamelijk wordt gebruikt in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Eén foot is gedefinieerd als 0,3048 meter, wat betekent dat er ongeveer 3,28 feet in één meter zitten.

Formule

Om meter naar feet om te rekenen, moet je de lengte in meters vermenigvuldigen met 3,2808. Dit geeft de lengte in feet. De formule kan als volgt worden geschreven:

Lengte in feet = Lengte in meter x 3,2808

Rekenvoorbeeld

Laten we nu eens kijken naar een voorbeeld van het omrekenen van meter naar feet. Stel dat we de lengte van een kamer in meters willen omrekenen naar feet. De kamer is 4 meter lang. Om deze lengte om te zetten naar feet, gebruiken we de formule:

Lengte in feet = Lengte in meter x 3,2808

Invullen van de waarden geeft ons:

Lengte in feet = 4 meter x 3,2808

Lengte in feet = 13,1232 feet

Dus de lengte van de kamer in feet is 13,1232.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *