MW naar PK omrekenen

Megawatt (MW) naar paardenkracht (PK) omrekenen

MW naar PK calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Als je geïnteresseerd bent in techniek en machines, dan ben je vast wel bekend met de termen “megawatt” (MW) en “paardenkracht” (PK). Dit zijn beide meeteenheden voor vermogen, maar ze worden vaak in verschillende contexten gebruikt. In dit artikel zullen we de conversie van megawatt naar paardenkracht bespreken en hoe deze meeteenheden zich tot elkaar verhouden.

Uitleg megawatt en paardenkracht

Megawatt is een meeteenheid voor vermogen die veel wordt gebruikt in de energieproductie en de industrie. Een megawatt is gelijk aan 1 miljoen watt. Dit komt overeen met ongeveer 1341,022089595 paardenkracht (PK).

Paardenkracht is een oudere meeteenheid voor vermogen die nog steeds veel wordt gebruikt in de autowereld en de scheepvaart. Het is gedefinieerd als de kracht die nodig is om 75 kilogram per seconde een meter omhoog te tillen. Dit komt overeen met ongeveer 735,5 watt.

Formule

Om megawatt om te rekenen naar paardenkracht, gebruiken we de volgende formule:

Aantal PK = aantal MW × 1341,022089595

Dit betekent dat als we het vermogen van een machine kennen in megawatt, we dit kunnen vermenigvuldigen met 1341,022089595 om het vermogen in paardenkracht te krijgen.

Rekenvoorbeeld

Stel dat we het vermogen van een motor weten en we willen dit omrekenen van megawatt naar paardenkracht. Laten we zeggen dat het vermogen van de motor 5 MW is.

Dan kunnen we de formule gebruiken:

PK = 5 MW × 1341,022089595

Dit komt overeen met 6.705,11 (afgerond op twee decimalen) paardenkracht. Dus het vermogen van deze motor is gelijk aan 6.705,11 PK.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *