MW naar kW omrekenen

Megawatt (MW) naar kilowatt (kW) omrekenen

MW naar kW calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Vermogen wordt vaak uitgedrukt in megawatt (MW) en kilowatt (kW). Megawatt wordt gebruikt om het vermogen van grotere installaties, zoals elektriciteitscentrales, aan te geven, terwijl kilowatt vaak wordt gebruikt om het vermogen van huishoudelijke apparaten of kleine bedrijven te meten.

Uitleg

Om megawatt (MW) om te zetten naar kilowatt (kW), moeten we weten dat één megawatt gelijk is aan 1000 kilowatt. Met andere woorden, als we het vermogen van een apparaat of installatie hebben uitgedrukt in megawatt, kunnen we dit vermogen eenvoudig omzetten naar kilowatt door de waarde te vermenigvuldigen met 1000.

Formule

De formule voor het omzetten van megawatt naar kilowatt is dus:

kW = MW x 1.000

Waarbij kW staat voor kilowatt en MW staat voor megawatt.

Rekenvoorbeeld

Stel dat we het vermogen van een elektriciteitscentrale hebben gemeten en dat dit 200 MW is. We willen dit vermogen omzetten naar kilowatt, zodat we het kunnen vergelijken met het vermogen van kleinere apparaten of bedrijven. We kunnen de formule gebruiken:

kW = MW x 1.000

kW = 200 x 1.000

kW = 200.000

Dus het vermogen van de elektriciteitscentrale is 200.000 kW. Dit kunnen we vergelijken met het vermogen van kleinere apparaten of bedrijven die ook in kilowatt worden uitgedrukt.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *