Kn naar mph omrekenen

Knopen (kn) naar mijl per uur (mph) omrekenen

Kn naar mph calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Snelheidsmetingen zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven, of we nu autorijden, vliegen of zeilen. De meest voorkomende eenheden voor snelheidsmetingen zijn mijlen per uur (mph) en knopen (kn). Beide eenheden worden gebruikt om snelheden van voertuigen en vliegtuigen aan te geven, maar het is niet altijd duidelijk hoe ze elkaar verhouden. In dit artikel bespreken we hoe je kn kunt omrekenen naar mph, en geven we een praktisch rekenvoorbeeld.

Een knoop (kn) is een eenheid van snelheid die wordt gebruikt in de luchtvaart en scheepvaart, en is gelijk aan één zeemijl per uur (ongeveer 1,15 mijl per uur). Mijlen per uur (mph) is een maateenheid die de afstand aangeeft die wordt afgelegd in mijlen per uur. Om kn om te rekenen naar mph, moet je weten hoeveel mijlen er in een zeemijl zitten, en deze vervolgens delen door het conversiefactor 0,868976. Dit leidt tot de formule:

Formule

Aantal mijl per uur = aantal knopen x 1,150779448

Rekenvoorbeeld

Stel dat je op een boot zit die vaart met een snelheid van 20 knopen. Om te weten hoeveel mph dit is, gebruik je de bovenstaande formule en vul je de waarde in:

mph = 20 x 1,150779448

mph = 23,0159

Dus de snelheid van de boot is 23,0159 mph.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *