kWh naar kJ omrekenen

Kilowattuur (kWh) naar kilojoule (kJ) omrekenen

kWh naar kJ calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Weet jij hoeveel energie er in jouw huis wordt gebruikt? Als je naar je energierekening kijkt, zie je misschien het woord “kilowattuur” (kWh) staan. Maar wat betekent dat eigenlijk? En hoe verhoudt het zich tot kilojoules (kJ)?

Een kilowattuur (kWh) is een maateenheid voor elektrische energie, die wordt gebruikt om te meten hoeveel energie er wordt verbruikt over een bepaalde periode. Eén kilowattuur komt overeen met het verbruik van één kilowatt (kW) vermogen gedurende één uur.

Formule

Soms willen we energie meten in andere eenheden, zoals kilojoules (kJ). In dat geval hebben we een formule nodig om te berekenen hoeveel kJ er in een kWh zit.

De formule die we nodig hebben, is als volgt:

aantal kilojoule = aantal kilowattuur x 3.600

De reden dat we deze formule gebruiken, is dat er 3.600 kilojoules in één kilowattuur zitten. Dus als we het aantal kilowattuur weten, kunnen we dat vermenigvuldigen met 3.600 om het aantal kilojoules te vinden.

Rekenvoorbeeld

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je in één dag 10 kWh aan energie hebt verbruikt. Om te berekenen hoeveel kilojoules dit is, kunnen we de formule gebruiken:

aantal kilojoule = 10 kWh x 3.600 = 36.000 kJ

Dus 10 kWh komt overeen met 36.000 kJ aan energie.

Nu weet je dus hoe je kilowattuur naar kilojoule kunt omrekenen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt weten hoeveel energie er in voedsel zit, omdat de hoeveelheid energie in voedsel vaak wordt gemeten in kilojoules.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *