Km/u naar mph omrekenen

Kilometer per uur (km/u) naar mijl per uur (mph) omrekenen

Km/u naar mph calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

In onze hedendaagse wereld is er een grote verscheidenheid aan meeteenheden die worden gebruikt om verschillende grootheden te kwantificeren. Eén zo’n meeteenheid is de snelheid. Afhankelijk van het land waarin je je bevindt, wordt de snelheid meestal gemeten in kilometers per uur (km/u) of mijlen per uur (mph). Het is soms echter nodig om tussen deze twee eenheden te converteren. Dit artikel zal je stap voor stap begeleiden bij het omzetten van km/u naar mph.

Uitleg

Kilometer per uur (km/u) is een maateenheid die wordt gebruikt om de snelheid van een object of voertuig te meten. Het geeft de afstand in kilometers aan die wordt afgelegd in één uur. Bijvoorbeeld, als een auto met een snelheid van 50 km/u rijdt, betekent dit dat deze auto 50 kilometer in één uur aflegt.

Mijl per uur (mph) is een andere maateenheid die wordt gebruikt om snelheid te meten. Het geeft de afstand in mijlen aan die wordt afgelegd in één uur. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wordt deze maateenheid het meest gebruikt om snelheid te meten. Bijvoorbeeld, als een auto met een snelheid van 30 mph rijdt, betekent dit dat deze auto 30 mijl in één uur aflegt.

Waarom is het belangrijk om km/u naar mph om te zetten?

Het kan soms nodig zijn om tussen km/u en mph te converteren, bijvoorbeeld bij het reizen tussen landen die verschillende maateenheden gebruiken. Ook kan het handig zijn om snelheden te vergelijken die in verschillende maateenheden worden gemeten.

Formule

Het omzetten van km/u naar mph is eenvoudig met behulp van de volgende formule:

mph = km/u / 1,609344

Hierbij staat “mph” voor mijlen per uur en “km/u” voor kilometers per uur. De constante 1,609344 is de conversiefactor van kilometer naar mijl.

Rekenvoorbeeld

Laten we als voorbeeld eens kijken hoe we een snelheid van 100 km/u kunnen omzetten naar mph:

mph = km/u / 1,609344

mph = 100 / 1,609344

mph = 62,1371192237334

Dus 100 km/u komt overeen met ongeveer 62,1 mph.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *