Km naar in omrekenen

Kilometer (km) naar inch (in) omrekenen

Km naar in calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Kilometers en inches zijn twee verschillende meeteenheden voor afstand. Kilometer is een metrische eenheid die veel wordt gebruikt in landen die het metrische stelsel gebruiken, zoals Europa en Azië. Inch is daarentegen een eenheid die voornamelijk in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en andere landen die het imperiale stelsel gebruiken wordt gebruikt. Als je werkt met afstanden in verschillende eenheden, kan het handig zijn om te weten hoe je de ene eenheid kunt converteren naar de andere. In dit artikel gaan we dieper in op de conversie van kilometers naar inches.

Uitleg

Een kilometer is gelijk aan 1000 meter, terwijl een inch gelijk is aan 0,0254 meter. Om een kilometer om te zetten naar inches, moeten we dus vermenigvuldigen met het aantal meters in een inch en vervolgens de juiste eenheid noteren.

Formule

De formule voor het omzetten van kilometers naar inches is als volgt:

Afstand in inches = Afstand in kilometers x 39.370,07874

De factor 39.370,07874 komt van de omrekening van meters naar inches (1 meter = 39,3701 inch). Door een afstand in kilometers te vermenigvuldigen met deze factor, krijgen we de afstand in inches.

Rekenvoorbeeld

Laten we eens kijken naar een voorbeeld waarbij we 5 kilometer willen omzetten naar inches:

Afstand in inches = 5 km x 39.370,07874 = 196850,4 inch

Dus 5 kilometer is gelijk aan afgerond 196850,4 inch.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *