kJ naar kcal omrekenen

Kilojoule (kJ) naar kilocalorie (kcal) omrekenen

kJ naar kcal calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

n de moderne maatschappij zijn we steeds meer bezig met onze voeding en gezondheid. Hierbij komt het begrip calorieën vaak ter sprake. Maar wist je dat er naast calorieën ook kilojoules bestaan? Het omrekenen van kilojoule naar kilocalorie kan soms nog wel eens voor verwarring zorgen. In dit artikel zullen we uitleggen wat kilojoule en kilocalorie precies zijn, hoe je ze omrekent en waarom het belangrijk is om dit te weten.

Kilojoules en kilocalorieën zijn beide een maat voor energie. Kilojoules (kJ) worden vaak gebruikt in de wetenschap en in landen zoals Australië en Nieuw-Zeeland. In Europa en de Verenigde Staten is de kilocalorie (kcal) daarentegen de meest gebruikte eenheid. Kilojoules en kilocalorieën zijn beide gebaseerd op de hoeveelheid energie die nodig is om een bepaalde hoeveelheid water met 1 graad Celsius te verwarmen.

Formule

De formule om kilojoules naar kilocalorieën om te rekenen is als volgt:

1 kcal = 4,184 kJ

Aantal kilocalorieën = aantal kilojoule x 0,239

Rekenvoorbeeld

Om bijvoorbeeld 2000 kJ om te rekenen naar kilocalorieën, vermenigvuldig je het aantal kJ met 0,239 om de hoeveelheid kilocalorieën te vinden:

2000 kJ x 0,239 = 478 kcal

Dit betekent dus dat 2000 kJ gelijkstaat aan 478 kilocalorieën.

Het is belangrijk om te weten hoeveel calorieën je binnenkrijgt omdat je lichaam energie nodig heeft om te functioneren. Wanneer je meer energie binnenkrijgt dan je lichaam nodig heeft, wordt de overtollige energie opgeslagen als vet. Dit kan uiteindelijk leiden tot overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Door te weten hoeveel calorieën je binnenkrijgt en hoeveel je lichaam nodig heeft, kun je ervoor zorgen dat je een gezond eetpatroon hebt.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *