Kcal naar kJ omrekenen

Kilocalorie (kcal) naar kilojoule (kJ) omrekenen

Kcal naar kJ calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

In het vorige artikel is uitgelegd hoe je kilojoules kunt omrekenen naar kilocalorieën. Nu volgt de uitleg hoe je het omgekeerde kunt doen: het omrekenen van kilocalorieën naar kilojoules.

Kilocalorieën (kcal) en kilojoules (kJ) zijn beide maateenheden voor energie. In Europa en de Verenigde Staten gebruiken we meestal de kilocalorie, terwijl kilojoules populairder zijn in landen zoals Australië en Nieuw-Zeeland. Hoewel kilojoules minder bekend zijn in deze regio’s, worden ze steeds vaker gebruikt in de gezondheids- en voedingsindustrie.

Formule

De formule om kilocalorieën naar kilojoules om te rekenen is als volgt:

1 kcal = 4,184 kJ

Aantal kilojoule = aantal kilocalorieën x 4,184

Dit betekent dat elke kilocalorie gelijk is aan 4,184 kilojoules.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld.

Rekenvoorbeeld

Om bijvoorbeeld 500 kilocalorieën om te rekenen naar kilojoules, vermenigvuldig je het aantal kilocalorieën met 4,184 om de hoeveelheid kilojoules te vinden:

500 kcal x 4,184 kJ = 2092 kJ

Dit betekent dus dat 500 kilocalorieën gelijkstaan aan 2092 kilojoules.

In sommige gevallen kan het handig zijn om te weten hoeveel kilojoules een bepaalde hoeveelheid kilocalorieën bevat. Bijvoorbeeld als je een dieet of voedingsplan volgt dat gebruik maakt van kilojoules als maateenheid. Door gebruik te maken van de formule die we hierboven hebben gegeven, kun je eenvoudig kilocalorieën naar kilojoules omrekenen en zo een beter inzicht krijgen in de hoeveelheid energie die je dagelijks binnenkrijgt.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *