Kcal naar cal omreken

Kilocalorie (kcal) naar calorie (cal) omrekenen

Kcal naar cal calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Als het gaat om voeding en dieet, spelen calorieën een belangrijke rol in het begrijpen van de energetische waarde van voedsel en hoe het ons lichaam beïnvloedt. Het is echter belangrijk om te weten dat er verschillende eenheden zijn om calorieën te meten, zoals kilocalorie (kcal) en calorie (cal). In dit artikel zullen we ons richten op het omrekenen van kilocalorie naar calorie, zodat je een beter inzicht krijgt in deze energie-eenheden en hoe je ze kunt toepassen.

Uitleg

Kilocalorie en calorie worden beide gebruikt om de energie-inhoud van voedsel aan te duiden. Kilocalorie, vaak afgekort als kcal, is de gangbare eenheid die op voedseletiketten wordt gebruikt. Calorie, afgekort als cal, wordt in de wetenschap en voedingsindustrie gebruikt om kleinere eenheden van energie aan te geven.

Het is belangrijk om te begrijpen dat 1 kilocalorie gelijk is aan 1.000 calorieën. Met andere woorden, 1 kilocalorie (kcal) is gelijk aan 1.000 calorieën (cal). Wanneer je wilt omrekenen van kilocalorieën naar calorieën, vermenigvuldig je eenvoudigweg het aantal kilocalorieën met 1.000.

Formule

Om het aantal calorieën te berekenen op basis van het aantal kilocalorieën, kun je de volgende formule gebruiken:

Calorieën (cal) = Kilocalorieën (kcal) x 1.000

Voorbeeldberekening

Laten we een voorbeeld nemen waarbij we kilocalorieën willen omrekenen naar calorieën. Stel dat een voedingsmiddel op het etiket vermeldt dat het 2,5 kilocalorieën (kcal) bevat. Laten we eens kijken hoeveel calorieën (cal) dit voedsel bevat:

Calorieën (cal) = 2,5 kilocalorieën (kcal) * 1.000 = 2.500 calorieën (cal)

Het voedingsmiddel bevat dus 2.500 calorieën.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *