In naar yd omrekenen

Inch (in) naar yard (yd) omrekenen

In naar yd calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Wanneer we het hebben over lengtematen, zijn er verschillende systemen en eenheden om afstanden te meten. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wordt de inch (in) gebruikt als eenheidsmaat voor lengte. Echter, in sommige situaties is het handig om deze lengte-eenheid om te zetten naar een andere eenheid, zoals de yard (yd). In dit artikel zullen we uitleggen hoe u deze conversie kunt maken.

De inch is een eenheid voor het meten van lengte die overal ter wereld wordt gebruikt. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wordt de inch veel gebruikt om de hoogte en breedte van objecten te meten, zoals televisies en computermonitoren. Een inch is gelijk aan 1/12 van een voet en 1/36 van een yard.

De yard is ook een eenheid voor het meten van lengte. Het is voornamelijk in gebruik in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Een yard is gelijk aan 3 voet of 36 inch.

Uitleg

Om een lengte in inches om te zetten naar yards, moet u de lengte delen door 36 (aangezien een yard gelijk is aan 36 inch). Het resultaat zal de lengte in yards zijn.

Formule

Aantal yards = aantal inches / 36

Rekenvoorbeeld

Laten we als voorbeeld stellen dat we een lengte van 144 inch willen omzetten naar yards. We gebruiken de bovenstaande formule om het antwoord te vinden:

Yards = Inches / 36

Yards = 144 / 36

Yards = 4

Dus 144 inch is gelijk aan 4 yards.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *