In naar mm omrekenen

Inch (in) naar millimeter (mm) omrekenen

In naar mm calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Het omzetten van inch naar millimeter kan nodig zijn bij het werken met maatvoeringen. Hoewel inch vooral in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gebruikt wordt, is het handig om te weten hoe je inch kunt omzetten naar millimeter. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je dit kunt doen.

Wat is inch en millimeter?

Inch is een Engelse eenheid die vooral gebruikt wordt in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Het is gelijk aan 1/12 van een voet en wordt veel gebruikt in de bouw en bij het meten van de grootte van beeldschermen. Millimeter daarentegen is een metrische eenheid die gebruikt wordt om afstanden te meten. Het is gelijk aan een duizendste van een meter en wordt vaak gebruikt in engineering, bouwkunde en productie.

De formule om inch naar millimeter om te rekenen

Om inch naar millimeter om te zetten, moeten we weten hoeveel millimeter gelijk is aan één inch. Eén inch is gelijk aan 25,4 millimeter. Dit betekent dat de formule om inch naar millimeter om te rekenen als volgt luidt:

Millimeter = inch x 25,4

Voorbeeldberekening

Stel dat we een afstand hebben van 2 inch en deze willen omzetten naar millimeter. We gebruiken dan de bovenstaande formule:

Millimeter = 2 x 25,4

Millimeter = 50,8

Dus 2 inch is gelijk aan 50,8 millimeter.

Het omrekenen van inch naar millimeter is een relatief eenvoudige berekening die kan worden gedaan met behulp van de formule Millimeter = inch x 25,4. Door deze formule te gebruiken, kunnen we gemakkelijk afstanden converteren van inch naar millimeter. Of het nu gaat om het werken aan een bouwproject of het meten van de grootte van beeldschermen, het kennen van deze conversie is nuttig voor veel verschillende toepassingen.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *