In naar mi omrekenen

Inch (in) naar mile (mi) omrekenen

In naar mi calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Inch (in) en mile (mi) zijn beide lengtematen die vaak gebruikt worden, vooral in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Inch is een kleinere eenheid dan mile, en het omzetten van inch naar mile kan nuttig zijn in verschillende situaties, bijvoorbeeld bij het meten van afstanden of het omrekenen van snelheden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het omzetten van inch naar mile, met uitleg over de formule en een rekenvoorbeeld.

Uitleg

Een inch is gelijk aan 1/12 van een voet (foot) en is dus een relatief kleine eenheid. Een mile is daarentegen een veel grotere eenheid en staat gelijk aan 5.280 feet. Omdat er zo’n groot verschil is tussen deze twee eenheden, is het omrekenen van inch naar mile niet altijd eenvoudig.

Om inch naar mile om te zetten, moet je de inchwaarde delen door het aantal inches in een mile. Aangezien er 12 inches in een voet zitten en 5.280 feet in een mile, is er in totaal 63.360 inches in een mile. Om inch naar mile om te zetten, deel je dus het aantal inches door 63.360.

Formule

Het omzetten van inch naar mile kan worden uitgedrukt in de volgende formule:

Aantal miles = aantal inches / 63.360

Rekenvoorbeeld

Laten we als voorbeeld stellen dat we een afstand van 150.000 inches moeten omrekenen naar miles. Om dit te doen, delen we het aantal inches door 63.360:

Miles = 150.000 / 63.360

Miles = 2,365

Dus 150.000 inches is gelijk aan 2,365 miles.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *