In naar ft omrekenen

Inch (in) naar feet (ft) omrekenen

In naar ft calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Inch en feet zijn twee veelvoorkomende lengtematen in de Verenigde Staten en enkele andere landen die het imperiale systeem gebruiken. Een inch is een kleinere eenheid van lengte dan een voet, en het omzetten van inches naar feet kan soms verwarrend zijn. In dit artikel zullen we de stappen bespreken om inch om te zetten naar feet en de formule uitleggen die nodig is om deze conversie uit te voeren.

Wat zijn Inches en Feet?

Inch (in): Een inch is een lengte-eenheid die gelijk is aan 1/12 van een voet of 2,54 centimeter. Het wordt vaak gebruikt om lengtes van kleinere voorwerpen of afstanden aan te geven.

Foot (ft): Een foot is een lengte-eenheid die gelijk is aan 12 inch of 30,48 centimeter. Het wordt vaak gebruikt om lengtes van grotere voorwerpen of afstanden aan te geven, zoals de hoogte van een persoon of de breedte van een kamer.

Formule

Om inches om te zetten naar feet, delen we het aantal inches door 12, omdat er 12 inches in een voet zijn. De formule om inches om te zetten naar feet is dan als volgt:

Aantal feet = Aantal inches / 12

Rekenvoorbeeld

Laten we eens kijken naar een voorbeeld om deze formule beter te begrijpen. Stel dat we 48 inch hebben en willen weten hoeveel feet dit is. We kunnen de formule gebruiken om dit te berekenen:

48 inch / 12 = 4 feet

Dus 48 inch is gelijk aan 4 feet.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *