In naar cm omrekenen

Inch (in) naar centimeter (cm) omrekenen

In naar cm calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Inch (in) en centimeter (cm) zijn beide veelgebruikte eenheden voor het meten van lengte. Het omzetten van inch naar centimeter en omgekeerd kan handig zijn als je metingen van verschillende systemen moet vergelijken. In dit artikel leggen we uit hoe je inches naar centimeters kunt converteren.

Formule voor het omzetten van inch naar centimeter

De formule om inch naar centimeter om te zetten is vrij eenvoudig. Je hoeft alleen maar het aantal inches te vermenigvuldigen met 2,54 om het equivalent in centimeters te krijgen. De formule is als volgt:

centimeters = inches x 2,54

Rekenvoorbeeld

Laten we een voorbeeld bekijken. Stel dat je een meetlint hebt met inches, en je moet een lengte van 5 inch omzetten naar centimeters. Je kunt de formule toepassen door het aantal inches te vermenigvuldigen met 2,54:

centimeters = 5 x 2,54

centimeters = 12,7 cm

Dus 5 inch is gelijk aan 12,7 centimeter.

Afronden en nauwkeurigheid

Net als bij het omzetten van centimeter naar inch is het belangrijk om te weten dat het omzetten van inch naar centimeter een benadering is. Dit komt omdat de conversiefactor van inch naar centimeter geen rationeel getal is, maar een irrationeel getal (2,54). Daarom kan het resultaat van de omzetting naar centimeter een decimaal getal zijn.

Als je de decimale nauwkeurigheid van het resultaat wilt beperken, kun je afronden op het gewenste aantal decimalen. Bijvoorbeeld, als je een nauwkeurigheid van één decimaal wilt hebben, rond dan af op de eerste decimaal.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *