Ha naar km² omrekenen

Hectare (ha) naar vierkante kilometer (km²) omrekenen

Ha naar km² calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Het meten van landoppervlakte is een belangrijk onderdeel van veel verschillende vakgebieden, waaronder landbouw, ecologie, geologie en stedenbouwkunde. Verschillende meeteenheden worden gebruikt om landoppervlakken te meten, waaronder hectare en vierkante kilometer. In dit artikel zullen we ons concentreren op de conversie van hectare naar vierkante kilometer.

Wat is een hectare?

Een hectare is een metrische eenheid van oppervlakte die gelijk is aan 10.000 vierkante meter. Het wordt vaak gebruikt om de oppervlakte van landbouwgrond, bossen en parken te meten. Een hectare is ongeveer gelijk aan 2,47 acres in het Amerikaanse meetsysteem.

Wat is een vierkante kilometer?

Een vierkante kilometer is een metrische eenheid van oppervlakte die gelijk is aan 1.000.000 vierkante meter. Het wordt vaak gebruikt om de oppervlakte van steden, landen en continenten te meten. Een vierkante kilometer is ongeveer gelijk aan 0,386 vierkante mijlen in het Amerikaanse meetsysteem.

Conversie van hectare naar vierkante kilometer

Om hectare naar vierkante kilometer om te zetten, moeten we weten hoeveel hectare er in een vierkante kilometer passen. Aangezien een hectare 10.000 vierkante meter is, passen er precies 100 hectare in een vierkante kilometer.

Formule

De formule om hectare naar vierkante kilometer om te zetten, is als volgt:

Aantal vierkante kilometers = Aantal hectare / 100

Rekenvoorbeeld

Stel dat we de oppervlakte van een park willen meten en dat deze park 45 hectare groot is. Om de oppervlakte van het park in vierkante kilometers te berekenen, kunnen we de formule gebruiken:

Aantal vierkante kilometers = 45 / 100 = 0,45 km²

Dus de oppervlakte van het park is 0,45 vierkante kilometer.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *