Ft naar m omrekenen

Feet (ft) naar meter (m) omrekenen

Ft naar m calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Het omrekenen van eenheden is een belangrijk onderdeel van veel berekeningen. Als u wilt weten hoe u feet (ft) naar meter (m) kunt converteren, dan bent u bij dit artikel aan het juiste adres. Hier zullen we u stap voor stap uitleggen hoe u deze conversie kunt uitvoeren, inclusief de formule en een rekenvoorbeeld.

Wat zijn feet en meter?

De foot is een traditionele eenheid van lengte die voornamelijk wordt gebruikt in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Een foot is gedefinieerd als 0,3048 meter, wat betekent dat er ongeveer 3,28 feet in één meter zitten.

De meter is daarentegen de standaard eenheid van lengte in het metrieke stelsel en wordt gebruikt om afstanden te meten. Eén meter is gedefinieerd als de afstand die het licht in vacuüm aflegt gedurende een tijdsinterval van 1/299792458 seconde.

Formule

Om feet naar meter om te rekenen, moet je de lengte in feet delen door 3,2808. Dit geeft de lengte in meter. De formule kan als volgt worden geschreven:

Lengte in meter = Lengte in feet / 3,2808

Rekenvoorbeeld

Laten we nu eens kijken naar een voorbeeld van het omrekenen van feet naar meter. Stel dat we de lengte van een kamer in feet willen omrekenen naar meter. De kamer is 20 feet lang. Om deze lengte om te zetten naar meter, gebruiken we de formule:

Lengte in meter = Lengte in feet / 3,2808

Invullen van de waarden geeft ons:

Lengte in meter = 20 feet / 3,2808

Lengte in meter = 6,096 meter

Dus de lengte van de kamer in meter is 6,096.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *