Ft naar in omrekenen

Feet (ft) naar inch (in) omrekenen

Ft naar in calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Feet en inches zijn twee veelvoorkomende lengtematen in de Verenigde Staten en enkele andere landen die het imperiale systeem gebruiken. Een foot is een grotere eenheid van lengte dan een inch, en het omzetten van feet naar inches kan soms verwarrend zijn. In dit artikel zullen we de stappen bespreken om feet om te zetten naar inches en de formule uitleggen die nodig is om deze conversie uit te voeren.

Wat zijn feet en inches?

Foot (ft): Een foot is een lengte-eenheid die gelijk is aan 12 inch of 30,48 centimeter. Het wordt vaak gebruikt om lengtes van grotere voorwerpen of afstanden aan te geven, zoals de hoogte van een persoon of de breedte van een kamer.

Inch (in): Een inch is een lengte-eenheid die gelijk is aan 1/12 van een voet of 2,54 centimeter. Het wordt vaak gebruikt om lengtes van kleinere voorwerpen of afstanden aan te geven.

Formule

Om feet om te zetten naar inches, vermenigvuldigen we het aantal feet met 12, omdat er 12 inches in een voet zijn. De formule om feet om te zetten naar inches is dan als volgt:

Aantal inches = Aantal feet x 12

Rekenvoorbeeld

Laten we eens kijken naar een voorbeeld om deze formule beter te begrijpen. Stel dat we 6 feet hebben en willen weten hoeveel inches dit is. We kunnen de formule gebruiken om dit te berekenen:

6 feet x 12 = 72 inches

Dus 6 feet is gelijk aan 72 inches.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *