Ft naar dm omrekenen

Feet (ft) naar decimeter (dm) omrekenen

Ft naar dm calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Wanneer je internationale afstanden meet, kun je te maken krijgen met verschillende meeteenheden. Dit kan soms verwarrend zijn, vooral als je niet bekend bent met de conversiefactoren die nodig zijn om de eenheden om te zetten. In dit artikel bespreken we hoe je feet (ft) omzet naar decimeter (dm).

Wat zijn feet en decimeter voor eenheden?

Voordat we beginnen met het omzetten van feet naar decimeter, is het belangrijk om te weten wat deze eenheden precies zijn. Een foot is een lengte-eenheid die voornamelijk wordt gebruikt in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Een foot staat gelijk aan ongeveer 30,48 centimeter of 0,3048 meter. Decimeter daarentegen is een metrische eenheid die over de hele wereld wordt gebruikt. Een decimeter staat gelijk aan 10 centimeter of 0,1 meter.

Conversie van feet naar decimeter

Om feet om te zetten naar decimeter, moet je weten dat 1 foot gelijk is aan 30,48 centimeter of 0,3048 meter. Hierdoor is 1 foot gelijk aan 3,048 decimeter. De conversiefactor voor het omzetten van feet naar decimeter is dus 3,048.

Formule en rekenvoorbeeld

De formule voor het omzetten van feet naar decimeter is als volgt:

aantal dm = aantal ft x 3,048

Laten we een voorbeeld nemen. Stel dat we een afstand hebben van 15 feet en we willen weten hoeveel decimeters dit is. Dan gebruiken we de bovenstaande formule:

aantal dm = 15 x 3,048 = 45,72

Dus 15 feet is gelijk aan 45,72 decimeter.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *