Ft naar cm omrekenen

Feet (ft) naar centimeter (cm) omrekenen

Ft naar cm calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Feet en centimeter zijn twee veelvoorkomende eenheden voor het meten van lengte. Feet is een eenheid die vaak gebruikt wordt in het imperiale stelsel, terwijl centimeter een metrische eenheid is. Het kan soms handig zijn om lengtes te converteren van feet naar centimeter, bijvoorbeeld wanneer je metingen vanuit het ene stelsel in het andere moet omzetten. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je feet naar centimeter kunt converteren en geven we een voorbeeldberekening.

Feet en centimeter – Wat is het verschil?

Een foot, vaak afgekort als ft, is een eenheid van lengte die gelijk is aan 0,3048 meter. Het is onderverdeeld in twaalf inches en wordt vaak gebruikt in landen die het imperiale stelsel gebruiken, zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Een centimeter, afgekort als cm, is een eenheid van lengte die gelijk is aan 0,01 meter. Het is een onderdeel van het metrische stelsel en wordt veel gebruikt in Europa en andere delen van de wereld.

Formule

Om feet naar centimeter om te zetten, vermenigvuldig je het aantal feet met 30,48. Dit komt doordat 1 foot gelijk is aan 30,48 centimeter. De formule voor de conversie van feet naar centimeter is dus:

Aantal centimeter = Aantal feet x 30,48

Rekenvoorbeeld

Laten we eens kijken naar een voorbeeld om de conversie van feet naar centimeter beter te begrijpen. Stel je voor dat je de lengte van een ruimte in feet hebt gemeten en deze wilt omzetten naar centimeter. De lengte is 6 feet.

Om dit om te zetten naar centimeter, gebruiken we de formule:

Aantal centimeter = Aantal feet x 30,48

We vullen de waarde in:

Aantal centimeter = 6 x 30,48

Dit geeft als resultaat:

Aantal centimeter = 182,88 cm

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *