Cm naar mi omrekenen

Centimeter (cm) naar mile (mi) omrekenen

Cm naar mi calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Het omzetten van eenheden kan soms lastig zijn, maar het is belangrijk om te kunnen doen als je bijvoorbeeld met internationale standaarden werkt. In dit artikel zullen we de conversie van centimeter naar miles bespreken. We zullen de formule uitleggen en een voorbeeld geven van hoe je deze kunt gebruiken.

Wat zijn centimeter en miles?

Voordat we beginnen met het bespreken van de conversie van centimeter naar miles, is het belangrijk om te weten wat deze twee eenheden precies betekenen.

Centimeter (cm) is een metrische eenheid van lengte. Het is gelijk aan één honderdste van een meter. Dit betekent dat er 100 centimeter in een meter passen.

Miles (mi) is een Engelse eenheid van lengte die voornamelijk wordt gebruikt in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Een mijl is gelijk aan 1,60934 kilometer.

Wanneer gebruik je deze berekening?

Er zijn verschillende redenen waarom je centimeter naar miles zou willen omzetten. Een van de meest voorkomende redenen is als je metingen moet omzetten vanuit een metrisch systeem naar een imperiaal systeem, bijvoorbeeld wanneer je in de Verenigde Staten werkt en de afstanden in mijlen worden weergegeven.

Formule

Om centimeter om te zetten naar miles, moet je de lengte delen door 160.934,4. De formule is dus:

Afstand in miles = Afstand in centimeters / 160.934,4

Laten we dit toepassen op een voorbeeld om het beter te begrijpen.

Rekenvoorbeeld

Stel je voor dat je de afstand tussen twee steden moet omzetten van centimeters naar miles. De afstand is 150.000 centimeter.

Om deze afstand om te zetten naar mijlen, moet je deze delen door 160.934,4:

Afstand in miles = 150.000 / 160.934,4 = 0,9321 mijl

Dus de afstand tussen de twee steden is 0,9321 mijl.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *