Cal naar kJ omrekenen

Calorie (cal) naar kilojoule (kJ) omrekenen

Cal naar kJ calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Wanneer je de voedingswaarde van voedsel en dranken bekijkt, zie je vaak twee eenheden die gebruikt worden: calorieën (cal) en kilojoules (kJ). Maar wat is het verschil tussen deze eenheden en hoe kun je ze omrekenen?

Calorieën en kilojoules zijn beide eenheden die de hoeveelheid energie aangeven die vrijkomt wanneer voedsel of drank verbrandt in je lichaam. Het verschil zit hem in de grootte van de eenheden. Eén calorie is gelijk aan ongeveer 0,004184 kilojoules. Dit betekent dat een voedingsmiddel dat 100 calorieën (cal) bevat, ook ongeveer 0,4184 kilojoules (kJ) bevat (100 x 0,004184).

Formule

Om calorieën naar kilojoules om te rekenen, kun je de volgende formule gebruiken:

kilojoules = calorieën x 0,004184

Laten we dit uitleggen met een voorbeeld.

Rekenvoorbeeld

Stel dat je een stukje chocolade eet dat 150 calorieën bevat en je wilt weten hoeveel kilojoules dit zijn. Dan vul je de gegevens in de formule in:

Kilojoules = 150 cal x 0,004184

Dit geeft het volgende resultaat:

Kilojoules = 0,6276

Het stukje chocolade bevat dus ongeveer 0,628 kilojoules.

Het is handig om te weten hoe je calorieën naar kilojoules kunt omrekenen als je bijvoorbeeld bezig bent met afvallen of aankomen. Op voedingsmiddelen staat vaak aangegeven hoeveel calorieën of kilocalorieën (kcal) ze bevatten, zodat je kunt bijhouden hoeveel je binnenkrijgt.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *