Cal naar kcal omrekenen

Calorie (cal) naar kilocalorie (kcal) omrekenen

Cal naar kcal calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

Calorieën spelen een cruciale rol in de wereld van voeding en dieet. Ze zijn de maatstaf waarmee we de energie-inhoud van voedsel meten en begrijpen hoe dit ons lichaamsgewicht beïnvloedt. Het is echter belangrijk om te weten dat er twee veelvoorkomende eenheden zijn om calorieën uit te drukken: calorie (cal) en kilocalorie (kcal). In dit artikel zullen we ons richten op het omrekenen van calorie naar kilocalorie, zodat je een beter begrip krijgt van deze energie-eenheden en hoe je ze kunt toepassen.

Uitleg

Calorie en kilocalorie worden beide gebruikt om de energie-inhoud van voedsel aan te geven. In de volksmond wordt het woord “calorie” vaak informeel gebruikt om kilocalorie te betekenen. Echter, in de wetenschap en voedingsindustrie verwijst calorie naar een kleinere eenheid, terwijl kilocalorie wordt gebruikt om grotere hoeveelheden energie aan te duiden.

1 kilocalorie is gelijk aan 1.000 calorieën. Dit betekent dat 1 kilocalorie (kcal) overeenkomt met 1.000 calorieën (cal). Het omrekenen van calorie naar kilocalorie is eenvoudig: je deelt het aantal calorieën door 1.000.

Formule

Om het aantal kilocalorieën te berekenen op basis van het aantal calorieën, gebruik je de volgende formule:

Kilocalorieën (kcal) = Calorieën (cal) / 1.000

Rekenvoorbeeld

Stel dat je een voedseletiket leest en ziet dat een bepaald voedingsmiddel 350 calorieën (cal) bevat. Laten we eens kijken hoeveel kilocalorieën (kcal) dit voedsel bevat:

Kilocalorieën (kcal) = 350 calorieën (cal) / 1.000 = 0,35 kilocalorieën (kcal)

Het voedingsmiddel bevat dus 0,35 kilocalorieën.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *