Cal naar J omrekenen

Calorie (cal) naar joule (J) omrekenen

Cal naar J calculator

© rekenapp.nl

Andersom omrekenen?

In de wetenschap en techniek zijn er verschillende eenheden om energie te meten. Twee veelvoorkomende eenheden zijn calorie (cal) en joule (J). In dit artikel zullen we ons richten op de conversie van calorie naar joule, inclusief uitleg van de formule en een voorbeeldberekening.

Wat is calorie?

Een calorie is een eenheid van energie die wordt gebruikt om de hoeveelheid warmte te meten die nodig is om de temperatuur van 1 gram water met 1 graad Celsius te verhogen. Calorie wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie om de energiewaarde van voedingsmiddelen te meten. De kleine calorie (cal) is gelijk aan 4,184 joule (J).

Wat is joule?

Joule is de standaardeenheid voor energie in het International System of Units (SI). Het wordt gebruikt om de energie te meten die nodig is om een ​​object te verplaatsen of om warmte en licht te produceren. Joule wordt gedefinieerd als de hoeveelheid energie die nodig is om een ​​object met een massa van 1 kilogram met een snelheid van 1 meter per seconde te verplaatsen over een afstand van 1 meter.

Formule

Om calorie om te zetten naar joule, vermenigvuldigen we de hoeveelheid calorie met 4,184. Dus de formule voor het omzetten van calorie naar joule is als volgt:

1 cal = 4,184 J

Aantal calorieën = aantal joule x 4,184

Rekenvoorbeeld

Laten we een voorbeeld nemen om de conversie van calorie naar joule beter te begrijpen. Stel dat we 200 calorieën aan energie hebben en we willen dit omzetten naar joules. We gebruiken de formule:

Aantal calorieën = aantal joule x 4,184

Om calorieën om te zetten naar joules, vermenigvuldigen we de hoeveelheid calorie met 4,184. Dus voor onze 200 calorieën:

200 cal x 4,184 = 836,8 J

Dit betekent dat 200 calorieën gelijk zijn aan 836,8 joule.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *