BH maat berekenen

BH maat berekenen

© rekenapp.nl

De BH-maatcalculator is een handig hulpmiddel dat vrouwen helpt bij het vinden van de juiste BH-maat. Een goed passende BH is essentieel voor comfort, ondersteuning en het verbeteren van je lichaamshouding. Veel vrouwen dragen echter de verkeerde maat BH zonder het te weten, wat kan leiden tot ongemak en pijn. Met behulp van onze calculator kun je eenvoudig je BH-maat berekenen en de ideale pasvorm vinden. In dit artikel leggen we uit hoe de calculator werkt, geven we een stapsgewijze uitleg, een handige tabel met maten, en enkele rekenvoorbeelden.

Hoe werkt de BH-maatcalculator?

De BH-maatcalculator maakt gebruik van twee metingen: de onderborstwijdte en de bovenborstwijdte. Deze metingen zijn essentieel om de juiste BH-maat te bepalen. De onderborstwijdte meet de omtrek van je borstkas direct onder je borsten, terwijl de bovenborstwijdte de omtrek van de volste plek van je borsten meet. Door deze metingen te combineren, kunnen we een goede inschatting maken van de juiste BH-maat.

Stapsgewijze uitleg

Om je BH-maat te berekenen met behulp van onze calculator, volg je deze eenvoudige stappen:

  • Stap 1: Meet je onderborstwijdte. Gebruik een flexibel meetlint en plaats het direct onder je borsten, waar je BH-band zou zitten. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal en strak, maar niet te strak, is. Noteer deze meting.
  • Stap 2: Meet je bovenborstwijdte. Plaats het meetlint op het volste deel van je borsten en zorg ervoor dat het horizontaal en comfortabel aansluit. Noteer deze meting.
  • Stap 3: Trek je onderborstwijdte af van je bovenborstwijdte. Dit verschil bepaalt de cupmaat. Raadpleeg de tabel hieronder om de juiste letter voor je cupmaat te vinden.

Tabel met BH-maten:

Verschil (in cm)Cupmaat
0-5AA
5-10A
10-15B
15-20C
20-25D
25-30DD/E
30-35E
35-40F
40-45FF/G
45-50G
50-55GG/H
55-60H
60-65HH/I
65-70I
70-75II/J
75-80J

Formule

De BH-maat kan worden berekend met behulp van de volgende formule:

BH-maat = Onderborstwijdte – Bovenborstwijdte

Het verschil tussen de onderborstwijdte en de bovenborstwijdte bepaalt de cupmaat, zoals weergegeven in de tabel hierboven.

Rekenvoorbeelden

Laten we eens kijken naar een aantal rekenvoorbeelden.

Voorbeeld 1:

Stel dat je onderborstwijdte 75 cm is en je bovenborstwijdte 90 cm. Volgens de formule zou de berekening als volgt zijn: 75 cm – 90 cm = -15 cm. Aangezien het verschil negatief is, kunnen we het absolute verschil nemen om een positief getal te krijgen: |-15 cm| = 15 cm. Het absolute verschil van 15 cm komt overeen met een cupmaat van C. Je BH-maat zou dus 75C zijn.

Voorbeeld 2:

Als je onderborstwijdte 80 cm is en je bovenborstwijdte 98 cm, berekenen we het verschil: 80 cm – 98 cm = -18 cm. We nemen het absolute verschil: |-18 cm| = 18 cm. Het absolute verschil van 18 cm komt overeen met een cupmaat van D. Je BH-maat zou dan 80D zijn.

Voorbeeld 3:

Als je onderborstwijdte 70 cm is en je bovenborstwijdte 82 cm, berekenen we het verschil: 70 cm – 82 cm = -12 cm. Het absolute verschil is |-12 cm| = 12 cm. Het absolute verschil van 12 cm komt overeen met een cupmaat van B. Je BH-maat zou dan 70B zijn.

Vergelijkbare rekenmachines en artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *